De perfecte structuur van een kubus

Kinderspeelgoed

structuurmakers kubusBegin jaren tachtig speelde ik regelmatig met Rubik’s kubus. De zes volmaakt vierkante, aan elkaar grenzende zijden met elk hun eigen kleur fascineerden mij mateloos. Dit speelgoed met zijn 54 vlakjes en perfecte structuur kon me daarom urenlang bezig houden. Regelmatig vroeg ik mijn opa om de kubus eens flink door elkaar te draaien. Vervolgens deed ik verwoede pogingen om tenminste één gekleurd vlak te maken. En met meer geluk dan wijsheid lukte het mij soms om 2 gekleurde vlakken te produceren. Maar het echte geheim achter dit kinderspeelgoed kon ik niet ontrafelen. Dus bedacht ik een “illegale” wijze om tot een oplossing te komen. Ik ontdekte namelijk al snel dat je de Rubik’s kubus volledig uit elkaar kon halen. Twintig gekleurde blokjes en een geraamte met 6 middenblokken, was wat ik overhield. Behendig zette ik het ding uit het zicht van mijn opa weer in elkaar en een koekje was vervolgens snel verdiend.

Geheim van de kubus

Rubik’s kubus is weer helemaal terug van weggeweest. Speelgoedwinkels liggen er nu vol mee en rond Sinterklaas zijn ze allemaal uitverkocht. Maar “geheimen” heeft dit kinderspeelgoed al lang niet meer voor mij. Een snelle Goochelaar vindt op YouTube kanalen vol filmpjes met oplossingsmethoden. Het blijkt allemaal een kwestie van het juiste recept (= het kennen van de oplossingsvolgorde), het uitvoeren van formules (= het kennen van de draairichtingen) en het perfectioneren van de uitvoering (= consequent volhouden) te zijn. In zekere zin betreft het slechts het aanleren van “trucjes”: Iedereen kan het.

Structuur in organisaties

Ondanks deze “trucjes”, blijf ik gefascineerd door de kubus omdat ik duidelijke parallellen met het bedrijfsleven zie. Immers, het structureren van ideëen, processen en projecten is eveneens – gedeeltelijk – een kwestie van “trucjes”: Iedereen kan het. Wie bijvoorbeeld regelmatig structuur aanbrengt in projecten, ontwikkelt vanzelf een gestandaardiseerde aanpak (= het hebben van een oplossingsvolgorde) met diverse effectieve tools (= het hebben van draairichtingen) om de projectrisico’s te lijf te gaan. Waar het echter regelmatig fout gaat is bij de perfectionering van de uitvoering. Weinigen hebben het geduld om de aangebrachte structuur te perfectioneren of simpelweg in leven te houden. Ik sprak onlangs een collega-ondernemer die eenmalig structuur had aangebracht in zijn werkomgeving maar “vergeten” was om deze structuur te onderhouden: “Ik vond het heerlijk toen ik orde in de chaos had aangebracht maar inmiddels ben ik weer terug bij af.” Herkenbaar. Juist daarom heb ik Structuurmakers opgericht: Om jou te helpen structuur aan te brengen en die vervolgens te perfectioneren en te laten beklijven.

Kortom, structureren is niet moeilijk maar je moet het wel consequent volhouden om er maximaal profijt van te hebben. Of zoals Johan Cruyff het ooit heeft verwoord: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” En voor wie wat luier is aangelegd: Je kunt de kubus nog steeds uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten om hem op te lossen!