Rekenen met datums en datumfuncties


Het Excel bestand ‘Rekenen met datums’ bij deze video, staat onderaan de tekst. Je mag het gratis downloaden voor eigen gebruik. Dit bestand werkt zowel in de Windows- als MacOS versie van Excel .

Samenvatting

Rekenen met datums en datumfuncties is niet altijd eenvoudig. Je hebt er zowel achtergrondkennis van Excel, als enige ervaring voor nodig. In deze video vertel ik je er daarom meer over aan de hand van 20 voorbeelden. Enerzijds behandel ik een aantal basisfuncties zoals VANDAAG en NU. Anderzijds maak je kennis met de kracht van speciale functies zoals WEEKDAG en NETTO.WERKDAGEN. Daarnaast toon ik de volgende functies in de video:

  1. VANDAAG
  2. NU
  3. DAG
  4. MAAND
  5. JAAR
  6. WEEKDAG
  7. NETTO.WERKDAGEN
  8. WERKDAG
  9. DATUMVERSCHIL

De DATUMVERSCHIL functie is een extra bijzondere datumfunctie. Hij is niet zichtbaar in het functie-overzicht van Excel. Ook staat er in Excel geen begeleidende helptekst over deze functie. Desalniettemin is het een krachtig instrument, dat je effectief leert gebruiken in deze video. Meer over de functie DATUMVERSCHIL vind je op de ondersteuningspagina’s van Microsoft.

Video: Rekenen met datums