In verwarring raken

Onlangs heb ik van ‘structuur’ definitief mijn werk gemaakt. Wie mij persoonlijk kent weet dat het ook in mijn privé-leven stikt het van de regelmaat, systemen en structuren. Mijn kleding hangt op kleur en mouwlengte in de kast, de singeltjes in onze jukebox staand netjes gelabeld in de platen-caroussel en de grote soeplepels liggen naar boven georiënteerd in de bestekla terwijl de kleine ontbijtlepels juist naar beneden wijzen. Het maakt me snel en efficiënt.

Mij in de war brengen is uiteraard eenvoudig: Zet het onaangebroken potje sambal in het verkeerde keukenkastje terug en ik haal diezelfde middag nog een nieuw potje omdat ik er blindelings vanuit ga dat de voorraad op is. Niet alleen thuis maar ook op straat word ik regelmatig in de war gebracht omdat zaken complexer worden gemaakt dan noodzakelijk. Wat ik daarmee bedoel zal ik je laten zien aan de hand van een paar foto’s die ik in de loop der tijd heb verzameld. Overigens is de verwarring niet altijd onaangenaam, laat daar geen misverstand over bestaan.

toiletnogirlsallowedIk zocht het herentoilet in het B.Amsterdam gebouw op de 2e verdiepingen en heb dit bordje 3x opnieuw gelezen voordat ik kon concluderen of ik nou wel of juist niet door de deur moest gaan.

pesetasOp vakantie in Spanje bleek bij het pinnen dat men in dit dorp de overgang naar de Euro had gemist. Uit deze geldautomaat lijk je immers gewoon nog Peseta’s te kunnen halen (optie 2, Pta). Ik heb het toch bij Euro’s gehouden.

cameratoezichtOp deze plek vindt men het prima dat je een koffer steelt. Er is wel video bewaking volgens de maker van dit bord maar ‘Maja de Bij’ aan de rechterkant lijkt zich daar niets van aan te trekken. Overigens zie ik zelf liever de correct Nederlandse schrijfwijze ‘videobewaking’.

manpaardEn tot slot een sterk staaltje genetische manipulatie. Als het doel van deze reclame campagne ‘opvallen’ is geweest, dan is dat zeker gelukt. Maar wat is hier nu precies aan wat geplakt? Je begrijpt het al, ik ben in verwarring.

Heb je ook leuke en wellicht verwarrende voorbeelden op dit gebied? Laat het me weten!