Microsoft Project Training

De nieuwe, volledig digitale training Microsoft Project (2019) Basistechnieken staat vanaf heden online. Kies je eigen moment, tempo en intensiteit voor het volgen van deze training.


Wat is Microsoft Project?

Microsoft Project is een programma waarmee je projecten kunt plannen en besturen: Het is een krachtig hulpmiddel voor het maken van een projectplanning en voor het volgen van de projectvoortgang in de tijd. Afhankelijk van de behoeften van de gebruiker kan dat heel globaal of juist zeer gedetailleerd. Versie 2019 is de meest recente versie van de software

Je kunt voor deze basistraining ook een oudere versie van Microsoft Project gebruiken, bijvoorbeeld de 2016, 2013 of 2010 versie. Dat is in principe geen probleem. Wel zien sommige schermen er mogelijk wat anders uit. Versies vóór MS Project 2010 zijn een stuk minder geschikt voor het volgen van deze onlinetraining.

Resultaten

Na het volgen van deze training ben je in staat een doeltreffende projectplanning te maken en beheers je de basistechnieken van de Microsoft Project (2019) software. Je kunt taken aanmaken en inplannen, resources opzetten en toewijzen aan taken, kosten berekenen, de projectvoortgang volgen en rapporteren over specifieke projectaspecten. Tevens beschik je over een certificaat van deelname.

Trainingsvorm

Als cursist heb je in een online lesomgeving een jaar de tijd om de training te volgen. De training bestaat uit 8 blokken met korte deellessen (teksten, stapsgewijze instructies en screenshots), meer dan 2 uur videomateriaal waarin wordt getoond hoe je Microsoft Project zo effectief mogelijk gebruikt, op maat gemaakte oefeningen om je vaardigheden te vergroten, meer dan 20 downloadbare bestanden horende bij twee voorbeeld-projecten, kennistests waarmee je een certificaat kunt behalen en vele mogelijkheden om vragen te stellen aan de trainer.


Programma

Het programma van de training bestaat uit de volgende inhoudelijke onderdelen:

 • De software verkennen en een nieuw projectplan maken
 • De projectkalender instellen en automatisch plannen activeren
 • Een takenlijst aanmaken en de duur voor verschillende projecttaken bepalen
 • Belangrijke mijlpalen toevoegen, met of zonder (tijds)duur
 • Taken met elkaar verbinden en het projectplan structureren
 • Hyperlinks en notities toevoegen
 • Werkresources aanmaken en hun maximale capaciteit instellen
 • Tarieven aan werkresources toekennen
 • De werkresourcekalender aanpassen (vrije dagen, part-time werk)
 • Kostenresources aanmaken
 • Werk- en kostenresources aan taken toewijzen
 • De effecten van resourcewijzigingen op capaciteit, werk en (taak)duur definiëren
 • Het projectplan doorrekenen en een tijdlijn maken
 • De basislijn als vertrekpunt voor voortgangsbewaking instellen
 • Voortgang verwerken in het projectplan
 • Standaard voortgangsrapporten opvragen en aanpassen

Om de gehele cursus te doorlopen heb je naar schatting 8 tot 16 uur nodig. Het systeem houdt continu bij waar je bent gebleven.

Kennisborging

Na elk blok volgt er een korte test om te kijken of je alles hebt begrepen. Daarnaast kun je vele deelopdrachten maken en jouw uitkomsten vergelijken met die van de trainer; zowel met screenshots als middels voorbeeldbestanden. Ook kan je vragen stellen via forums of rechtstreekse berichten aan de trainer sturen. Daarnaast heeft elke cursist recht op een adviesgesprek met de trainer van maximaal 1 uur per Skype, Zoom, Teams of telefoon.

Aanmelden en prijs

De training Microsoft Project (2019) Basistechnieken online kost 209 euro excl. btw (of 252,89 euro incl. btw), inclusief digitale reader. Je hebt voor die prijs een jaar lang toegang tot de lesmaterialen en begeleiding op afstand.

Optie 1: Schrijf je in via het inschrijfformulier rechtsonder op deze pagina. Ik neem dan zo spoedig mogelijk persoonlijk contact met je op.
Optie 2: Je kunt jezelf rechtstreeks aanmelden bij de online trainingsomgeving op www.projectmanagement-training.com. Doorloop hiertoe de onderstaande stappen.

Stap 1: Maak eerst een account aan op de e-learning omgeving van www.projectmanagement-training.com. Klik op login en dan op nieuw account aanmaken (en volg de aanwijzingen). Of klik op registreer en maak daar een account aan.

Stap 2: Bevestig je inschrijving via het mailbericht dat je ontvangt.

Stap 3: Log in met je nieuwe account op de cursus Microsoft Project (2019) Basistechnieken

Stap 4: Klik op de knop Koop deze cursus en betaal met IDeal, Mister Cash, Paypal, Credit Card of een van de andere betaalopties. Je kan direct met de cursus beginnen.

Mocht je hulp nodig hebben bij het inschrijven neem dan contact op met het secretariaat.