Structuur maken is mijn passie

Hoe het begon

In 1992 startte ik met mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de technische universiteit in Eindhoven. Na mijn afstudeeropdracht op het gebied van “werkplek-analyse en herontwerp” te hebben voltooid, ging ik in 1997 aan de slag bij Philips. Met name aan het begin van mijn carrière vroeg ik me regelmatig af hoe ik mijn opgedane, theoretische kennis nuttig kon inzetten: Wat kun je eigenlijk als afgestudeerd bedrijfskundige? Toen ik met mijn eerste manager – Henk Hoogervorst – hierover sprak, zei hij resoluut: “Bedrijfskunde is eigenlijk structuurbouw; jij hebt geleerd om structuur aan te brengen in gedachten, processen en organisaties. Daar ligt een belangrijk deel van jouw toegevoegde waarde.”

Structuur om te functioneren

Ruim 18 jaar later sta ik aan de vooravond van de oprichting van “structuurmakers(.nl)” en besef ik hoe waardevol zijn opmerking destijds is geweest. Want in de afgelopen jaren is gebleken dat structuur maken mijn absolute passie en tevens kracht is. In welke omgeving ik ook kom en ongeacht welke functie ik uitoefen, ik start met het scheppen van orde, het op een rij zetten van mogelijkheden en het concretiseren van vervolgstappen. Blijkbaar heb ik zelf structuur nodig om te functioneren. En dat het maken van structuur mijn kracht is, bleef bij mijn werkgevers nooit onopgemerkt. Regelmatig word ik gevraagd om mensen te helpen hun strategische gedachten te ordenen en ze te vertalen naar presentaties, business cases, procesmodellen, producten en praktische projecten die ik vervolgens zelf aanstuur. Je zou dus kunnen stellen dat ik in de loop der tijd van mijn passie mijn werk heb gemaakt.

structuurmakers.nl

Een bedrijf opzetten is nieuw voor me. Het brengt veel vragen met zich mee waarop ik de antwoorden niet weet. Je zou wellicht kunnen spreken van een behoorlijke chaos in mijn hoofd. Maar ik vertrouw op mijn kracht en weet wat me te doen staat: structuur maken en “structuurmakers(.nl)” oprichten, zodat ik daarna ook anderen kan helpen.