Tabellen

In deze sectie leg ik meer uit over Excel tabellen en draaitabellen. Ik laat je zien wat de voordelen van een tabel zijn en wat je ermee kunt doen. Ook toon ik hoe draaitabellen werken. Om de uitleg over tabellen te kunnen volgen, is basiskennis van Excel meestal voldoende. De uitleg over draaitabellen is meer geschikt voor gevorderden.


Tabellen - Draaitabellen voor gevorderden

Draaitabellen voor gevorderden
Draaitabellen bieden veel overzicht en zijn flexibel. Ze zijn standaard gebaseerd op één gegevensbron; een lijst of tabel. Het is ook mogelijk om informatie uit verschillende lijsten of tabellen te combineren in één draaitabel. Met Power Pivot, in een handomdraai!


Tabellen - Deel 2

Werken met tabellen deel 2
Waarom je zou moeten werken met tabellen? Een tabel heeft vele voordelen ten opzichte van een lijst met gegevens. In ‘Werken met tabellen deel 1‘ heb ik daar al aandacht aan besteed. In deze videoles behandel ik een aantal extra onderwerpen.


Tabellen - Deel 1

Werken met tabellen deel 1
Waarom je zou moeten werken met tabellen? Een tabel heeft vele voordelen ten opzichte van een lijst met gegevens. In deze videoles zet ik de belangrijkste voordelen van tabellen op een rij.