Meerdere resultaten tonen


Het Excel bestand dat ik gebruik in de video ‘Meerdere resultaten tonen‘, staat onderaan deze tekst. Je mag het gratis downloaden voor eigen gebruik.

Standaardfuncties

Standaardfuncties als VERT.ZOEKEN, INDEX & VERGELIJKEN en X.ZOEKEN tonen altijd één zoekresultaat (of uitkomst). Maar wat doe je als je naar iets zoekt en meer dan één resultaat verwacht?

In onderstaand voorbeeld zie je een kleine tabel met namen en emailadressen. Ik wil dat Excel mij alle (5) emailadressen van Roel toont. Zou ik hiervoor een van de hierboven genoemde functies gebruiken, dan krijg ik alleen roel@test.nl als antwoord. Deze functies stoppen namelijk met werken, zodra de gezochte naam voor het eerst is gevonden.

Samenvatting

Leer met behulp van mijn video hoe Excel meerdere zoekresultaten kan tonen. Ik geef een oplossing voor zowel de oudere als nieuwere versies van Excel. En vanaf 10:57 volgt nog een tip voor gevorderden. In de video gebruik ik de onderstaande functies. Klik op een aantal van deze functies, als je er meer over te weten wilt komen.

Ingewikkeld?

Nee, de voorbeelden in onderstaande video tonen aan dat deze functies niet al te moeilijk zijn. Bekijk de onderstaande videoles en laat jouw Excel formules boven het gemiddelde uitsteken!